Kommunikointia kuuloaistilla ja numeroilla

"Krisse, kuuletko hyvin? Natalie on sinuun myöhemmin yhteydessä siitä mitä hyvä asiakaspalvelu on", varmistaa asiakasyrityksen johtaja minulta. Puristin nappikuulokkeita tiukemmin korviani vasten ja poistin mykistyksen näytöltä. Tuli yhtäkkiä ontto olo. Olinko tehnyt jotain? Olinko taas ollut liian kauan pois peruslinjoilta yrittäessäni hoitaa tiimin asioita? En voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan, mietin jo puolihädissäni puolustusta kun kuulin Natalien kiireisen ja ylikuormittuneen äänen: "Soitan Krisse kun ehdin, haluan konsultoida sinua aiheesta."

Huokaisin syvään. "Tottakai, mitä vain tarvitset", sain sanottua sydämen hidastaessa vauhtia.

Koska näköyhteys Suomeen puuttuu, työskentely on toisinaan haastavaa. Ei pysty kommunikoimaan normaalisti. Pelkän kuuloaistin varassa kommunikointi on niin rajallista varsinkin tällaiselle, joka puhuu paljon käsillään kaataen pari kahvikuppia mennessään. Tykkään myös nähdä miten keskustelukumppani reagoi.

Kehonkielestä voi lukea niin paljon ja sen mukaan voi kontrolloida omaa kommunikointia. Pienistä vivahteista näkee tarvitseeko jokin asia enemmän avaamista vai voiko mennä nopeammin itse aiheeseen. Onko keskustelukumppani sulkeutunut, kanssani samaa mieltä vai tarvitseeko vielä muutaman hyvän perustelun ennen kuin hyppää kelkkaan. Havainnointi on ehdottomasti lempipuuhiani.Oma esimieheni on hyvin suorapuheinen ja lyhytsanainen. Heti asiaan. Lyhyesti. Meidän yhteiset palaverit tuovat mukavaa haastetta omaan kommunikointiin kun on löydettävä ne kolme tärkeintä ranskalaista viivaa: mitä, miksi, miten. Kaikki miellään vain muutamalla lauseella. Meidän palaverit kestävät myös aina vain 15 minuuttia. tai jos asia on ehdottomasti suuri niin hän varaa itse kanssani 30 minuuttia.

Asiakasyrityksen johto on toista maata varaten kahden tunnin palaveriaikoja. Kukin tyylillään.

Nykyinen esimieheni on muullakin tavoin erilainen kuin edelliset. Ehdottomasti yksi parhaimmista ja hän on opettanut minulle paljon sekä työstä että itsestäni. Hän tykkää myös saada kaiken numeroina oli kyse mistä tahansa. Hänen ilme kirkastuu heti kun ojennan hänelle tuoreen kaavion täynnä numeroita ja yhtäkkinen hiljaisuus laskeutuu kun hän läpikäy uutta mielenkiintoista dataa. Yritän peittää hymyä joka kerta. Puren huulta. Huomenna uudelleen.

Kommentit

Suositut tekstit