Piilosilla työpaikalla

Taukotilat ovat toisinaan harmaata aluetta. Kyllä minut sieltäkin joku halutessaan löytää, ohimennen ilmoittaa jotakin, koska olen näköpiirissä. Fyysisesti läsnä. Yleensä vaivaantuneena naureskellen poislähteissään, että vaivasi minua tauolla. Eipä sille mitään voinut. Olisin toki voinut piiloutua paremmin. Ensi kerralla kyykkään muovipalmun varjoon lounaslaatikkoni kanssa.

Huomasin aikoinaan etten voinut pitää kahvitaukojani edes osittain tiimitiloissa. Jos olin fyysisesti paikalla, joku pyysi tukea. En tietenkään voinut olla auttamatta. Tein kauan aikaa sitten päätöksen, että vietän kaikki taukoni pois muiden silmien alta.

Kahvitauoilla kipuan usein kahvikuppini kanssa kattoterassin uumeniin tai lounasaikaan kierrän toisinaan rakennuksen ympäri lähikauppaan tai vain haistelen raitista ilmaa. Tiimihuoneeseen palatesssani muutamalla on aina käsi pystyssä pyytäen tukea.

Tällä hetkellä tiimissäni on useita uusia työntekijöitä ja lisää tulossa, joten taukojen viettäminen muilta piilossa on entistä suuremmassa roolissa. Minun on pakko saada palautua. Hengitettyä. Meditoitua kaksi keskeytymätöntä minuuttia.

Vinkkejä piiloutumiseen otetaan vastaan.
Onneksi meillä on hyvät uudet työtilat, viihtyisät taukotilat ja kaunis kattoterassi vapaassa käytössä. Pienet palautumiset töissä ovat äärimmäisen tärkeitä. Oli se sitten silputtu röökitaukoihin pitkin päivää tai perustaukoihin.

Minulla oli kerran yksi työntekijä, joka ei halunnut syystä tai toisesta pitää taukojaan. Asia ei kunnolla koskaan selvinnyt. Lyhytaikainen työntekijä. Hän oli hyvin puolustautuva taukojensa suhteen ja meuhkasi, että eikö se ole parempi ettei käy tauoilla vaan ottaa enemmän puheluita.

Itse asiassa ei ollut.

Aivot vaativat lepoa. Jos keskittyminen herpaantuu meidän työssä, lumipalloefekti alkaa pyöriä ja useammalle osapuolelle voi aiheutua vahinkoa. Onneksi tuonkaltaisia haasteita ei ole ollut ennen häntä eikä hänen jälkeen. Pikemminkin päinvastoin. Monet kaipaavat lisätaukoja päivästä ja työvuorosta riippuen.

Ainoa asia minkä koin haasteellisena itselleni kyseisessä työssä ennen lähiesimiehen töitä oli minuuttiaikataulu. Tiedän miten seurattua ja aikataulutettua työntekijöideni työt ja tauot ovat. Työntekijöideni viettäessä taukoja tiimihuoneessa, vältän heitä kuin ruttoa. Kierrän kaukaa, annan rentoutua, ei puhetta, ei työasioita. Joskus minun on purtava huulta, mutta alan olla jo parempi siinä. He eivät onneksi koe tarvetta piiloutua.


Kommentit

Suositut tekstit