Aikataulumuutos sai draamakuninkaan sekaisin

Sain puhelun viikkoa aikaisemmin Suomesta, että johtoporras oli varannut lennot ja olivat tulossa käymään toimistollamme. Siinä ei ollut kauaa varoitusaikaa.

Painajaismainen tilanne kertoa tiimille, että työvuoroja oli muutettava, jos halusi osallistua. Tiimini oli onneksi ihanan joustava ja olivat tottuneet nopeisiin muutoksiin. Yhtä lukuunottamatta. Draamakuningas sekosi.
Johtaja oli tulossa alkuillasta pitämään infotilaisuuden toimistolla. Tilaisuus oli vapaaehtoinen ja sen jälkeen johtaja tarjosi osallistujille ruoat läheisessä ravintolassa.

Muutaman työntekijän työvuorot osuivat infon päälle ja tarjosin heille mahdollisuutta muuttaa vuoroaan. Toinen työntekijä vastasi minulle ripeästi hyvissä ajoin. Jäin odottamaan draamakuninkaan vastausta vuorokaudeksi, jonka aikana hänellä oli työvuoro. En saanut vastausta. Lähetin hänelle vapaapäivänään uuden viestin kertoen, että pidän hänen vuoronsa ennallaan ja käyn infon sisällön läpi myöhemmin kaikkien kanssa, jotka eivät pääse paikalle.

Sain muutaman tunnin kuluttua ylituohtuneen puhelun.

Draamakuningas repi pelihousujaan ilmoittaen ettei hän millään ehinyt ajattelemaan koko asiaa työvuoronsa aikana. Kummallista kun kaikki muut olivat ehtineet. Hän oli ollut jo muutaman kuukauden töissä ja valituksia riitti hänen osaltaan. Mikään hänen selityksistään ei mennyt läpi. Mikään työvuoro ei ole niin kiireinen etteikö ehdi kirjoittamaan yhden lauseen sähköpostia.

Draamakuninkaalla on tapana suostua muutoksiin, vapaaehtoisesti, mutta hän saattaa puhua omasta uhrautumisestaan vielä kuukaudenkin päästä.

Saimme puhelun päättymään ja mietin miten keski-ikäinen mies oli voinut pärjätä tuollaisella asenteella työelämässä tähän saakka. Aivan kuin hänen elämässään ei olisi koskaan sattunut mitään kun tunteet lähtevät vuoristorataan mitä pienempien asioiden vuoksi. Tässäkin tapauksessa hänen ei olisi tarvinnut tehdä minkäänlaisia muutoksia. Ei ainuttakaan. Tieto minulle asiasta oli ainut mitä pyysin, oli se mikä tahansa.

Draamakuningas osallistui suurimman osan kanssa infoon ja suupielet kääntyivät ylöspäin kun sai mussuttaa ilmaista ruokaa ja juoda viiniä. Tulevaisuus näyttää miten draamakuninkaan käy. Suunta ei näytä hyvältä. Mihin kaikki tasapainoiset työntekijät ovat hävinneet?

Kommentit

Suositut tekstit