Kuusi vielä

Viereisen huoneen esimieskollega naureskeli minulle perjantain ratoksi, että yksi vuosi esimiestehtäviä täällä vastaa kolmea vuotta Suomessa. En voinut olla enempää samaa mieltä. Kahvikupit kolahti toisiaan vasten tuen merkiksi ja jatkoimme päivää.

Rekryjen lopputulos oli kuusi uutta työntekijää. Saimme jokaisen paikan täytettyä ja meitä tulee olemaan enemmän kuin koskaan ennen. Alaisuudessani tulee olemaan enemmän kuin koskaan. Odotan mielenkiinnolla ja innostuneena.

Olen joutunut kasvamaan niin nopeasti esimiestehtäviini, että välillä korvissa vinkuu. Työtehtävää vastaanottaessani kukaan ei osannut sanoa minkälaiseksi se muodostuu. Reilu vuosi myöhemmin kuva on selkeämpi, mutta edelleen työnalla. Tulee varmasti olemaan jatkossakin. Täytyy vain kiristää hikipantaa ja muistaa pitää nestetasot korkealla, jos asiat jatkuu nykyiseen tahtiin.
Täällä on niin erilaista elää ja työskennellä Suomeen verrattuna. Pieni osa työntekijöistäni on Suomen olosuhteita pakoilevia ja uutta elämää aloittavia. Suurin osa kuitenkin paikallisia tai muuten vain pitkään alueella asuneita. Onneksi.

Nämä kuusi uutta tulijaa ovat sekalainen porukka kaikkea yllä lueteltuja. Heidän jälkeen rekryt ovat ainakin vähäksi aikaa ohi ja tiimikouluttajilla sekä minulla on kova työ saada heidät valmiuteen joulua varten.

Katselin eilen heidän rekryvideoitaan, koska prosessi meni kiireiden vuoksi täysin ohi. Tiesin ettei heidän joukossaan ollut alle kolmekymppisiä vaan iäkkäämpi ja korkeasti koulutettu porukka oli saapumassa. Se oli huojentavaa. Kaadoin ison kupin kahvia ja laitoin videot pyörimään. Halusin tietää heistä enemmän kuin nimen ja puhelinnumeron. Koen tehneeni esimiestyöt heikosti, jos en tiedä uusista työntekijöistäni mitään kuten viime rekryjen jälkeen.

Viimeisen vuoden aikana eniten haastetta minulle on aiheuttanut milleniaalit. Heidän perehdyttämiseen ja viihtyvyyteen on käytetty paljon rahaa ja aikaa, mutta useimmiten turhaan. He löytävät kyllä ongelmakohti työstä, työkoneista ja -materiaaleista, mutta ratkaisuja heillä ei ole ollut tai ratkaisuehdotukset ovat olleet kohtuuttomia toteutettavaksi. Sitten heidän mieli on pahoittunut ja sylki lentänyt heidän raivostuessaan, koska eivät saaneet mitä mieleen juolahti. He ovat usein lähteneet kohti uusia seikkailuja jo vuoden jälkeen matalan työmoraalinsa kanssa.

Minulla on suuret toiveet näiden kuuden uuden kanssa ja viimeisimmät tulijat ovat päässeet jo kunnolla työn touhuun. Aika menee niin nopeasti!

Kommentit

Suositut tekstit