Mikä meni pieleen

Sain sähköpostin esimieskollegalta, joka kertoi työntekijäni hakeneen toiselle osastolle avautuneeseen paikkaan. Kyseinen pokerinaamatyöntekijä oli yksi uusimmista. Tein hänestä luonnearvion, joka meni nyt niin metsään kuin mahdollista.

Ennustin hänen olevan pidempään ja minun saaneen hänestä hyvää palautetta. Toisin kävi: hän haki toista työtä ensimmäisten viikkojen aikana ja Suomen ICT -porukka ilmoitti hänen aiheuttaneen virusilmoituksen käydessään ulkopuolisilla sivustoilla, mikä oli tietenkin kielletty. Olin pettynyt.

Olisimme uuden rekryn edessä taas pian kun hän lähtee. Hän ei tule saamaan paikkaa toiselta osastolta, mutta uuden työn etsintä on näköjään käynnissä. Hänellä ei ole ollut kanttia kertoa minulle aikeistaan vaan kaikki oli hänen mukaan hyvin kun viimeksi puhuttiin. Kaksi viikkoa sitten.
Pokerinaamaa on ollut kieltämättä vaikea lukea. Ilme ei ole värähtänyt mihinkään suuntaan vaikka mitä tapahtui. Jos hymy vilahti hänen suupielessään, jokin oli silloin todella todella hauskaa. Harvemmin näitä persoonia tulee vastaan, mutta aina he ovat yhtä hämmentäviä.

Toinen työntekijä, jonka ennustin tekevän enemmän virheitä on yhä iloinen  työpaikastaan. Kertoi minulle eilen pitävän kovasti työkavereista ja asiakkaista sekä odottavan tiimin yhteistä illanviettoa kuukauden lopulla.

Mikä meni pieleen?

Ei tätä voinut ennakoida rekryn perusteella. Ehkä pokerinaama oikeasti luuli työn olevan jotakin muuta vaikka miten hyvin sitä pyrittiin avaamaan. Ehkä hän ei uskaltanut kertoa minulle työnhausta, koska ei ole ollut meillä vielä kuukauttakaan. Luulisi tuollaisen työpaikkahyppimisen olevan raskasta.

Haastattelutilanteissa epätoivoisimmat myös toki valehtelevat päästäkseen eteenpäin. Kaikki sopii ja mikään ei ole ongelma kunnes työt alkaa. Tutkinta on tässä tapauksessa kesken ja työn alla varmasti vielä pitkään. Täytyy miettiä mitä voisimme tehdä toisin, jotta näitä ei tapahtuisi.

Kommentit

Suositut postaukset