Moskaa postilaatikossa

Sain lähiesimiestyön näyttömateriaalit viimein sähköpostiini stressipommityöntekijältä. Tavallaan. Sain neljä pakollista liitettä, mutta itse näyttösuunnitelma puuttui - se suurin ja tärkein.

Huokaisin syvään. Avasin liitteitä työpaikkaohjaajan rooliviitta ylläni. Kaikkeen minäkin olin innoissani suostunut.

Perehdytyssuunnitelma. Se oli tehty läpikäymällä asiakasyrityksen reklamaatiokaavake läpi. Sen kirjoittaa kolmessa minuutissa ja mitä, perehdyttää viidessä..? Kaavakkeeseen löytyy asiakasyrityksen yksinkertainen ohjeistus minkä stressipommityöntekijä oli kopioinut suoraa leikkaa-liitä-menetelmällä. Hän kirjoitti miten perehdytykseen käytetään "niin paljon aikaa kuin on tarpeellista ja perehdytys käydään läpi kun tilanne tulee vastaan". Niinkö?

Hylätty.Avasin seuraavan liitteen. 

Palaverimuistio. Hmmm... mietin minkä palaverin hän oli järjestänyt, mistä aiheesta ja kenen kanssa. Klikkasin liitteen auki. Jäin tuijottamaan ensimmäistä lausetta, joka totesi minun olleen palaverin toimeenpanija. Hän oli tehnyt muistion ohjatessani hänet hr-puolelle vastaanottamaan suullisen varoituksen hänen käytöksestään työpaikalla. Tätä hän ei tietenkään kirjoittanut vaan oli kysynyt työasioita hr-puolelta ja kirjoitti muistioon, että oli saanut vastaukset kysymyksiinsä. Jäi sitten avaamatta mitä oli käyty läpi ja mitä ohjeistukset oli eli palaverin sisältö. 

Hylätty. 

Kolmannen liitteen otsake tuijotti minua. En tiennyt pitäisikö jatkaa vai lopettaa hetkeksi. Klikkasin raivokkaasti liitteen auki ajatellen, että kahlataan nyt kaikki moska sitten kerralla.

Oman esimiestyön kehittäminen. Sisältö ei vastannut otsaketta ja mietin miksi väliotsakkeet kuulostivat niin tutuilta. Väliotsakkeiden jatkeena komeili myös "tehtävä 1, tehtävä 2..." ja tajusin, että olin tehnyt saman tehtävän kesällä. Hän oli vain muuttanut oman tehtävänsä otsakkeen vastaamaan pakollista tutkinnon osaa. Uskomatonta.

Hylätty.

Viimeinen liite sähköpostissani oli vielä avaamatta. En voinut ymmärtää miten joku voi tehdä mitään tällaista. Palauttaa tuollaista ihan tosissaan.

Okei. Yksi vielä. Tiimin arviointi. Kahlasin tekstin läpi enkä ymmärtänyt puoliakaan. Tankkasin lauseita kuten "mielestäni avoimuutta tiimissä voisi kehittää yhteisillä palavereilla niin kyllä sieltä varmasti jotakin ajatuksia sitten nousisi". Niinkö?

Kahlasin uudelleen omia kesän tehtäviäni. Löysin oppimateriaalista lomakkeen, jonka otsakkeet hän oli kopioinut kyseiseen pakolliseen liitteeseen eli kirjoittanut taas ohjeistuksen ohi. Sisältö ei vastannut ohjeita ja otsake oli jälleen kirjoitettu vastaamaan pakollista tutkinnon osaa.

Hylätty.

Lähiesimiesopinnot ovat loppusuoralla. Suullinen näyttö on tämän joulukuun aikana ja keväällä vielä muutama valinnainen kurssi. Minun on soitettava oppilaitokseen maanantaina ettei stressipommityöntekijällä ole mitään asiaa näyttöön. Sen jälkeen on kuunneltava 47-vuotiaan työntekijän itkupotkuraivareita miten minulla on jotakin häntä vastaan. Jep.

Toivokaamme minulle onnea! 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit